Arrangementer

Korpset pleier å delta i norgesmesterskap for skolekorps og andre konkurranser, i tillegg til sosiale arrangementer som pizzakvelder, turer etc. I forbindelse med norgesmesterskap er det vanligvis fellestur for hele korpset, og jevnlig søker vi også å arrangere tur til utlandet.

NM for skolekorps Brass band


Norgesmestre 2014: Søreide og Sandsli skolekorps. Hvert år deltar vi på konkurranser og vi holder konserter. Lær mer om arrangementene vi deltar på hvert år her.

 

NM

NM skolekorps brass er et av de store høydepunktene i sesongen. Det arrangeres i Stavanger hvert år i slutten av juni. Da reiser musikantene fra HK og JK buss for å delta i NM. Dagen etter konkurransen reiser de som ønsker til kongeparken og tilbringer en dag der med korpsvenner. Korpset bruker også å ha en liten konsert der.

WP_20160618_11_42_24_Pro

WP_20160619_13_38_46_Pro-1
Stavanger Konserthus
Foto: Tone M. Heggernes

 

SITAT: Merete Susan Olsen

» Gjennom skolekorpset har vi hatt gleden ved å gjøre ting for/sammen med våre barn, vi har fått kontakt med nye og positive mennesker, og vi har fått opplæring og øvelse i organisasjonsarbeid.»

 

MANGER OG SOTRAFESTIVALEN

Skolekorpset deltar som regel enten på Mangerfestivalen eller på Sotrafestivalen.

Mangerfestivalen, er Manger Skulemusikklag sin egen skolekorpsfestival! Ungdommer fra hele distriktet skal i sving både med korpset sitt og som solister.

Sotrafestivalen arrangeres i likhet med Mangerfestivalen hvert år. Arrangementet finner sted i Bildøyhallen, på Fjell ungdomsskole og på Sotra Videregående skole.

 

Sotrafestivalen

 

HORDABLÆSTEN

Korps-, solist- og ensemblekonkurranse i Grieghallen. Ytrebygda skolekorps er med som teknisk arrangør i 2017 (og 2018), og alle må derfor være med å jobbe dugnad denne helgen.

 

17. MAI

Vi spiller på Hjellestad, Liland, Sandsli, Søreide. Hovedkorpset, Mellomkorpset og Aspirantkorpset fordelt på Sandsli/Søreide, Hjellestad og Liland samarbeid med Flesland Musikklag. 17.mai er en innbringende dag for skolekorpset og foreldrene i korpsets boder på skolene – fortrinnsvis egen skolekrets.