Arrangementer

Korpset pleier å delta i norgesmesterskap for skolekorps og andre konkurranser, i tillegg til sosiale arrangementer som pizzakvelder, turer etc. I forbindelse med norgesmesterskap er det vanligvis fellestur for hele korpset, og jevnlig søker vi også å arrangere tur til utlandet. En til tre helger i halvåret (avhengig av alderstrinn) har vi helgeseminar der vi øver både lørdag og søndag frem mot konkurranser. Noen ganger reiser vi bort og overnatter på seminar.

NM for skolekorps brass

NM skolekorps brass er et av de store høydepunktene i sesongen. Det arrangeres i Stavanger hvert år i slutten av juni. Da reiser musikantene fra HK og JK buss for å delta i NM. Dagen etter konkurransen reiser de som ønsker til kongeparken og tilbringer en dag der med korpsvenner. Korpset bruker også å ha en liten konsert der.

WP_20160618_11_42_24_Pro

Stavanger Konserthus
Foto: Tone M. Heggernes

WP_20160619_13_38_46_Pro-1

 «Gjennom skolekorpset har vi hatt gleden ved å gjøre ting for/sammen med våre barn, vi har fått kontakt med nye og positive mennesker, og vi har fått opplæring og øvelse i organisasjonsarbeid.»

SITAT: Merete Susan Olsen (Tidl. leder)

 

Festivaler

Skolekorpset deltar som regel på en festival eller to i løpet av året. I vår region har vi flere å velge i mellom. De siste årene har det kommet til flere nye som for eksempel Fanafestivalen og BliMedFestivalen. Her er utfordringer for alle uansett hvilket nivå man legger seg på og styret i korpset oppfordrer alle (også første års aspiranter) til å delta hvis de ønsker. 

Det som er fint med festivaler og forsåvidt også konkurranser er at ungdommer fra hele distriktet får musisere både med korpset sitt og som solister/ensembler hvis de ønsker det. 

HORDABLÆSTEN

Korps-, solist- og ensemblekonkurranse i Grieghallen. Ytrebygda skolekorps har tidligere vært med som teknisk arrangør. Tidligere har det vært stor  deltagelse fra vårt kopi i alle klasser. Arrangementet avsluttes med premieutdeling og festkonsert i Grieghallen!

17. MAI

Vi spiller på Hjellestad, Liland, Sandsli og  Søreide. På Hjellestad og Liland skole samarbeider vi med Flesland Musikklag. 17.mai er en innbringende dag for skolekorpset og foreldrene bidrar i korpsets boder på de ulike skolene – fortrinnsvis egen skolekrets.