Arrangementer

Korpset pleier å delta i norgesmesterskap for skolekorps og andre konkurranser, i tillegg til sosiale arrangementer som pizzakvelder, turer etc. I forbindelse med norgesmesterskap er det vanligvis fellestur for hele korpset, og jevnlig søker vi også å arrangere tur til utlandet.

NM

NM skolekorps brass er et av de store høydepunktene i sesongen. Det arrangeres i Stavanger hvert år i slutten av juni. Da reiser musikantene fra HK og JK buss for å delta i NM. Dagen etter konkurransen reiser de som ønsker til kongeparken og tilbringer en dag der med korpsvenner. Korpset bruker også å ha en liten konsert der.

WP_20160618_11_42_24_Pro

WP_20160619_13_38_46_Pro-1 Stavanger Konserthus Foto: Tone M. Heggernes

 

 «Gjennom skolekorpset har vi hatt gleden ved å gjøre ting for/sammen med våre barn, vi har fått kontakt med nye og positive mennesker, og vi har fått opplæring og øvelse i organisasjonsarbeid.»

SITAT: Merete Susan Olsen (Tidl. leder)

  Festivaler Skolekorpset deltar som regel på en festival eller to i løpet av året. I vår region har vi flere å velge i mellom. De siste årene har det kommet til flere nye som for eksempel Fanafestivalen og BliMedFestivalen. Her er utfordringer for alle uansett hvilket nivå man legger seg på og styret i korpset oppfordrer alle (også første års aspiranter) til å delta hvis de ønsker.  Det som er fint med festivaler og forsåvidt også konkurranser er at ungdommer fra hele distriktet får musisere både med korpset sitt og som solister/ensembler hvis de ønsker det.    Sotrafestivalen
HORDABLÆSTEN Korps-, solist- og ensemblekonkurranse i Grieghallen. Ytrebygda skolekorps har tidligere vært med som teknisk arrangør. Tidligere har det vært stor  deltagelse fra vårt kopi i alle klasser. Arrangementet avsluttes med premieutdeling og festkonsert i Grieghallen!   17. MAI Vi spiller på Hjellestad, Liland, Sandsli og  Søreide. På Hjellestad og Liland skole samarbeider vi med Flesland Musikklag. 17.mai er en innbringende dag for skolekorpset og foreldrene bidrar i korpsets boder på de ulike skolene – fortrinnsvis egen skolekrets.